Höllviken, Vellinge & Skåne

Börja odla i Skåne

Fördelen med att bo i Skåne är att odlingssäsongen är betydligt längre än vad den är längre upp i landet. Är du sugen på att börja odla får du nedan enkla tips på hur du kommer igång med odlingen och hittar de bästa fröerna.

Köp fröer på nätet

På nätet finns det fröer av olika slag. Det finns allt från olika typer av grönsaksfröer om du vill börja odla det. Till exempel gurkor, bönor, ärtor, morötter och tomater. Men om du bor i hus och vill pynta din trädgård finns det även fröer för blommor. Det finns till exempel bukettmixar, solrosor, rosenskära, stockros och andra vackra blommor du kan förgylla din trädgård med.

Börja odla

När du har hittat de frön du vill ha och fått hem din beställning är du redo att börja odla. Förutsatt att du är på rätt sida av halvåret då odlingssäsongen börjar i februari och slutar på hösten. Men även om det inte är odlingssäsong ännu kan du köpa hem fröer så du är väl förberedd inför nästa säsong. Det viktigaste du behöver tänka på för en lyckad odling är att växterna behöver värme och vatten. Därför ska du se till att vattna dem så de kan växa och inte sätta ut grödorna för tidigt då risken finns att frosten tar död på dem. Därför ska du vänta till april-maj innan att du sätter ut växterna som vuxit till sig under förodlingen, som du kan börja med inomhus redan i februari.