Höllviken, Vellinge & Skåne

Tips för dig som vill resa runt i Skåne


Är du intresserad av att turista i Skåne? Eller är du kanske redan på plats och vill veta lite mer om området? Du har du kommit helt rätt! Skåne var faktiskt destination nummer nio på The New York Times lista över mest attraktiva platser att åka till under 2016. Av 52 destinationer världen över var alltså denna lilla svenska region en av de högst rankade.

Rapeseed field and windmillUtforska södra Sverige
Skåne är den sydligaste regionen i Sverige och är känt för sin kontinentala och världsvana attityd, storslaget vackra landsbygd, och spännande arkitektur med kända byggnader som Turning Torso med flera. Skånes största stad är Malmö, och andra stora städer är till exempel universitetsstaden Lund, söta Ystad, och längs med östra kusten finns vackra strandområdet Österlen. Skåne är känt för sin importerade falafel, sina gula rapsfält, och för att det tidigare i perioder har tillhört Danmark som ligger direkt på andra sidan Öresundsbron från Malmö. Skåne lämpar sig väldigt bra om man vill resa runt med bil på en road trip men lika bra om man hellre vill vandra och ta sig fram till fots. Det finns helt enkelt väldigt mycket att se, och få regioner i Sverige har en sådan rik matkultur, bredd av språk, dramatiskt skiftande natur och mycket att erbjuda som Skåne har.


Lämna finkläderna och res lätt

Om du som många andra vill vandra och resa runt lite lättare till en början, för att sedan ta dig an storstäder som Göteborg och Stockholm, kan det vara en bra idé att låsa in sina storstadsprylar och finare kläder så att de inte kommer bort eller blir smutsiga bland allt annat i ryggsäcken. Då kan det vara smart att hyra förråd på en mindre ort och sedan komma tillbaka dit för att hämta sina grejer när man känner sig klar på vägarna. Det är lätt att hyra förråd Örnsköldsvik, Halmstad eller andra orter närmare Skåne om du har din utgångspunkt där. Det finns många alternativ för dig som vill upptäcka Sverige och vill ta dig fram så enkelt som möjligt.