Okategoriserade

Semestra i Skåne

Skåne kan sannerligen vara ett riktigt semesterparadis, speciellt för dig som bor i andra delar av Sverige resten av året eller kanske till och med utomlands. Det blir allt vanligare att vi svenskar vill se oss om i vårt eget land under semestern, och då är det naturligtvis enklare att ha ett sommarhus eller en lägenhet någonstans för möjligheten att njuta till max under de där få veckorna av semestern. Detta möjliggör även spontanresor under andra delar av året eftersom boendet bara står och väntar på en. Vissa investerar i dessa boenden själva och andra kanske har turen att ärva en sommarbostad av en älskad släkting via Bouppteckning och testamente.

Österlen

Österlen är förmodligen den mest välkända delen av Skåne för de utomstående, ett område fyllt med äppelodlingar, havskust och kultur. Det är verkligen en härlig plats att befinna sig på året runt. Många satsar på en liten skånelänga eller mindre gård då det finns mängder av dessa till rimliga priser om man jämför med Stockholm där flertalet av sommargästerna kommer ifrån. Är du intresserad av konst och andra kulturella happenings finns det en uppsjö av gallerier, krukmakerier och andra platser att besöka runt om på Österlen. Även historienörden kan få sitt, på Österlen finns bland annat Ale Stenar och olika slott och borgar för den intresserade. Vill du bo på hotell eller vandrarhem finns det gott om det med, likaså flertalet välkända restauranger och fik med inbjudande menyer.

Höllviken

Höllviken är en doldis i sammanhanget att spendera sin semester i Skåne. Många har säkert hört talas om Höllviken, Skanör och Falsterbo men det är nog inte jättemånga som tar sig dit vid en semesterresa runt om i Skåne. Höllviken är placerat långt ut på en halvö söder om Malmö och har härliga badstränder, berömda golfbanor och ett trevligt centrum med mysiga restauranger och caféer. Här finns även konstutställningar och dylikt att njuta av.

Malmö

Till sist en favorit gällande semestertider i Skåne, Malmö! En härlig stad som fler och fler upptäcker som spännande, inspirerande och kulturell. Du har närheten till havet, den badsugna kan bada på Ribersborgs kallbadhus året om. Fantastiska hotell, nyöppnade restauranger och saluhall samt ett stort utbud av butiker, både de stora kedjorna men även små personliga affärer. Denna helhet gör Malmö till en mysig stad att spendera ett par dagar i. Du kan även enkelt ta dig upp till Lund och Helsingborg genom att hoppa på ett av de många tåg som dygnet runt kör dessa sträckor. Eller varför inte åka över bron och besöka den danska huvudstaden under ett par timmar för att sedan avsluta med middag inne i centrala Malmö innan du somnar gott på ditt mysiga hotell på någon av Malmös pittoreska smågator.