Okategoriserade

Genom Skåne på moped eller cykel

Gör en annorlunda resa och ställ bilen i garaget för att istället byta ut den mot cykeln eller mopeden när det är semesterdags. Vill du göra en semester i Sverige så är Skåne ett av de landskap som lämpar sig bäst för en cykel-roadtrip. Landskapet är relativt platt vid kusterna, vidderna underbara och vädret oftast bra. Dessutom är det nära till Danmark om du skulle vilja göra en avstickare till ett annat bra cykelland.

Miljövänligt och upplevelserikt

Att cykla runt i Skåne eller ta en klimatsmart elmoped från vassla.com gör att du både får uppleva vackra landskap och även utforska dem på ett miljövänligt sätt. Att välja bort bilen för en cykel eller elmoped gör att du får vara ute i friska luften och att du slipper köpa en massa bensin som bara bidrar till nedsmutsning och kostar pengar. Österlen är till exempel den ultimata platsen i Skåne där många väljer att ta en nordisk sommarsemester på cykelsadeln. Ta med ett tält för att sätta upp där ni vill stanna till för natten, eller ta in på Skånes många små bed & breakfasts utmed vägarna. Eftersom du sparar in pengar på bensin så kan du lägga mer pengar på boenden om du så skulle vilja. Men vill du ha en riktigt billig semester, ta in då på campingplatser med tältet eller slå upp det lite var som helst.

De bästa vägarna

Skånes och framför allt Österlens bästa cykelvägar är de mindre trafikerade vägarna, eftersom Skåne är väldigt trafikerat under sommaren och många kör som galningar och tränger undan cyklister och mopedister. Passa även på att cykla utmed de många stränderna som har cykelvägar bredvid och som bäddar för vackra vyer. Skåne har också många fantastiska bokskogar med trolska vägar och stigar att cykla runt på. Om du har moped kan det bli knepigare för de vägarna är mycket smala och gropiga. De planaste vägarna ligger precis vid kusterna medan det blir lite backigare ju längre in i det skånska landskapet du kommer. Men det är också det som kan vara tjusningen med att cykla i Skåne – terrängen är lite omväxlande.

Att tänka på

Om du cyklar runt i Skåne bör du tänka på att ta med vatten och att det är glest mellan byar. Om det är värmebölja kan du därför behöva trampa på en längre tid innan du kommer fram till bebyggelsen. I de fallen kanske du hellre önskar dig att du hade en moped vilket är något du måste avväga innan du åker iväg. En cykel är lite lättare att ta sig fram på och du får mer motion, men en moped eller elmoped kan vara himmelriket när du vill komma fram snabbare.