Höllviken, Vellinge & Skåne

Ett kallbadhus med anor

Malmös kallbadhus Ribersborg, uppkallat efter stadsdelen Ribersborg, byggdes år 1898 på initiativ av käppfabrikanten C.H Richter. Kallbadhuset har en lång historia och har gått igenom olika skeenden genom åren, t.ex. erbjöd kallbadhuset under 30-talet nakenbad då det var populärt vid denna tid. Under andra världskriget användes delar av kallbadhuset i samband med militära ändamål. Kallbadhuset har även genomgått stora förändringar då stormar och bränder förstört byggnaden. Kallbadhuset i Ribersborg är mycket populärt bland Malmöborna och välbesökt under hela året. Badhuset har två stora bassänger, 5 olika bastubad där en är vedeldad och en, en så kallad torrbastu.

Kallbadhus i Malmö

1200px-Ribersborgs_kallbadhus_mars_2012Ribersborgs kallbadhus beläget i Malmö erbjuder ett brett utbud av vardagslyx. Utöver deras sortiment bland olika typer av bastur samt bad inomhus/utomhus erbjuder de även massage & spa. Efter en lång dag på kallbadhuset kan det vara en god idé att avsluta dagen i ett uterum att dela med andra, eller med en avslappnande massage. En härlig ansiktsmassage alternativt fotmassage kan vara skönt att unna sig ibland. Kallbadhuset erbjuder även Ayurveda massage som ska vara bra mot sömnlöshet, stress och spänningar i musklerna. Efter en dag på kallbadhuset vill man kanske äta en bit mat. Restaurangen erbjuder en varierad meny bestående av både enklare rätter som sallader och smörgåsar och mer avancerade rätter. Restaurangen har öppet året runt. Vill man hyra restaurangen för fest och bröllop går det alldeles utmärkt. Olika alternativ för menyer på festbuffé finns att välja på, vill man hyra badhuset för bröllop finns färdiga paketlösningar för detta.

Populärt med kallbadhus

Det har länge varit mycket populärt med kallbadhus, många badar året runt och det kalla vattnet har många positiva effekter på kroppens välbefinnande. Framkallandet av endorfiner i vår kropp ger smärtstillande verkan och att hoppa ner i det kalla vattnet efter ett bastubesök har en positiv effekt på blodgenomströmningen i kroppen. Många som badar i kallbadhus hävdar att de nästan aldrig är sjuka men det är upp till var och en att bedöma. Att tillsammans med goda vänner göra regelbundna besök på kallbadhuset och unna sig lite extralyx i vardagen, kanske med med spabehandling, är ett trevligt sätt att fördriva tiden på. Något som kan vara uppskattat är att ge bort ett presentkort på kallbadhuset i Ribersborg.Det finns att köpa både för kallbadhuset och spabehandlingar, kontakta gärna personalen på plats för prisuppgifter. kallbad i trend ökar och är välbesökta av alla åldersgrupper. Många är återkommande besökare och intresset för kallbad bara ökar