Okategoriserade

Anderz Wrethov

En av Sveriges just nu hetaste musiker och producent är ingen mindre än Anderz Wrethov från Vellinge, Skåne. Intresset för musik väcktes tidigt när Anderz Wrethov som barn lärde sig spela både piano och gitarr. Vänner och familj var inte helt förvånade när han var med i Melodifestivalen första gången 2006, och sedan dess har han varit med totalt 7 gånger med hela 11 låtar. Anderz Wrethov brinner idag för att skriva och producera musik. Något som många inte vet om honom dock är att han var med 1999 och tävlade i det folkkära programmet Sikta mot Stjärnorna med Agneta Sjödin som programledare. Anderz Wrethov klädde ut sig och uppträdde förträffligt bra som Bryan Adams och vann en delfinal. Därefter fick sagan om att imitera en annan kändis ett slut, och tur var väl det eftersom det gått så bra för Anderz Wrethov på egen hand med sitt eget namn och musik.

Wrethov i årets Melodifestival igen

Anderz Wrethov är en återkommande låtskrivare i melodifestivalen och en klar favorit bland artisterna att jobba med. Debut i melodifestivalen gjorde han redan 2006 då han skrev låten Like Fire Tonight som franfördes av Günther & The Sunshine Girls. Den bästa placeringen hittills som Anderz Wrethov lyckats uppnå är tredje plats i Moskva då Arash kom på tredje plats för Azerbajdzjan med låten Always. Det är vanligt att låtskrivare återkommer år efter år i melodifestivalen. Låtarna kan snabbt få spridning när de sänds på bästa sändningstid och bli populära radio hits. Anderz Wrethov bestämde sig för att 2011 själv ställa sig på scenen. Det var något som tills dess varit ganska ovanligt. Men han gjorde faktiskt sin debut med den officiella VM-låten till svenska damerna i fotboll. I år ska Anderz Wrethov vara med igen. Den här gången är det Margaret som ska framföra låten In My Cabana som Anderz Wrethov skrivit tillsammans med Linnea Deb, Arash Labaf och Robert Uhlman. De tävlar i deltävlingen i Göteborg den 10/2 som är den andra av fyra deltävlingar.

Alla vill jobba med Wrethov

Anderz Wrethov har jobbat med flera stora namn Hasse Andersson, Samir och Viktor, Arash Labaf, Samantha Fox, Marcus och Martinus, Mohombi och många, många fler. Han låtar har sålt över 15 miljoner unika exemplar världen över medan Spotify lyssnare spelat låtarna över 200 miljoner gånger. Sverige är faktiskt världens tredje största musik exportör, efter USA och Storbritannien. Anderz Wrethov har nu blivit ett välkänt namn inom musik kretsarna och definitivt en musiker som vi kommer få se med av i framtiden. Det mest närliggande målet idag för honom är att ta sig så långt som möjligt i melodifestivalen. Om du inte har lyssnat på honom är så släng dig på soffan eller din säng, stirra upp i taket eller slut ögonen medan du blir medtagen på en musikresa genom tid och rum. Musiken finns att köpa online, i butiker eller att streama nu direkt på tjänster som till exempel Spotify.